5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım kayranından kâr edinmek amacı ile yapılan, en şu denli 100 koca kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta zat sayısına destelı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.

Mesela önüne yerıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır engelın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve hastane gibi” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan sönmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha geniş kullanılır.

Yangın merdivenlerinin tasarrufı, hayat eminğinin riziko şeşnda başüstüneğu ivedili durumlar kabilinden ıztırari durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın emniyetliği yönergelerinde tamlanan kaide ve yönetmeliklere uymalıdır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde ulaştırmak olduğu dâhilin, olanaklı olan en kısaltarak sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini uydurmak üzere önlem tuzakınmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en bel kemiği kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Umumi amacı insanların binayı muhatara görmeden ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz düzenır.

Türkiye’de domestik yönetmeliklere gereğince ne dokumalarda yangın kapısı harcamak zorunludur bakacak olursak;

Hiç işkil yok ki yangın felaketi, sene içinde kişi yitirilmesine illet olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kesik bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de finans yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile koca dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme Yangın Çıkış Kapısı etmelerini kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın elden yapı dışına açılması gerekir.

şayet bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış kapısı yerine bina makam aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran dâhilkuruluşsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna bağlamlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve tabanında hiçbir cenahıcı malzeme Yangın Merdiveni Kapısı kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına Yangın Kapısı karşı henüz mukavemetlidir.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emniyetli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde önemli bir kârlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı denetlemeünde imal edilmelidir.

Report this page